Σου προτείνω να δοκιμάσεις την παρακάτω άσκηση, η οποία μπορεί να σε ανακουφίσει άμεσα και να σε τονώσει. Ανάλογα, δε, με τη συχνότητα εφαρμογής της ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου. Τα βήματα είναι απλά:

1ο Στάσου σε κάποιο σημείο που μπορείς να είσαι για λίγο μόνος/η. Κλείσε τα μάτια και για όσο διαρκεί η άσκηση, μείνε όρθιος/α. Βγάλε τον αέρα που έχεις μέσα σου κάνοντας 3 έως 5 εκπνοές. Εστίασε την προσοχή σου στην εκπνοή φροντίζοντας να έχει περισσότερη διάρκεια από την εισπνοή. Είναι σα να έχεις μπροστά σου ένα κερί και προσπαθείς να το σβήσεις φυσώντας το. Σε κάθε εκπνοή νιώσε να ελαφραίνεις όλο και πιο πολύ.

2ο Φαντάσου ότι κρατάς στα χέρια σου ένα μπλεγμένο κουβάρι. Νοερά ψαχούλεψέ το μέχρι να βρεις τη μία του άκρη. Άρχισε να την τραβάς……………..

3ο ………..Συνέχισε να τραβάς έως ότου νιώσεις ότι το κουβάρι έχει ξετυλιχθεί. Όταν αισθανθείς έτοιμος/η, άνοιξε τα μάτια.

4ο Αν υπάρχει κάποια καινούργια σκέψη κατάγραψέ την ελεύθερα σε ένα φύλλο χαρτί.

Να θυμάσαι ότι ο νους δεν ησυχάζει εύκολα! Γι΄ αυτό, αν κατά τη διάρκεια της άσκησης η προσοχή σου αποσπάται από ποικίλες σκέψεις, προσπάθησε να την επαναφέρεις ήρεμα στη διαδικασία χωρίς να ανησυχείς ότι έκανες κάτι λάθος. Είναι σημαντικό, όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που μας πιέζει, να προσφέρουμε στον εαυτό μας λίγο χρόνο χαλάρωσης και αποφόρτισης.

«Δεν υπάρχει αρχή, δεν υπάρχει τέλος. Υπάρχει η τωρινή τούτη στιγμή, γιομάτη πίκρα, γιομάτη γλύκα και τη χαίρομαι όλη», Νίκος Καζαντζάκης.

Δημοσιεύτηκε: Τύπος Κηφισιάς, 3 Αυγ. 2018

 

Πνευματικά Δικαιώματα © 2018 Αγγελική Ραντοπούλου