Θεραπεία Ζεύγους

Θεραπεία ζεύγους

Όταν υπάρχουν θέματα και δυσκολίες που σχετίζονται με τη συντροφική σχέση, η ιδανική επιλογή είναι αυτή της Θεραπείας Ζεύγους. Η οικονομική κρίση, η γέννηση ενός παιδιού, η εμπλοκή τρίτων προσώπων στο σύστημα του ζευγαριού, η ρουτίνα της καθημερινότητας που δημιουργεί συναισθηματική αποξένωση είναι μερικές συνθήκες που μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια την δυσκολία ενός ζευγαριού να συνυπάρξει – συμβιώσει με έναν υγιή τρόπο.

Βασική προϋπόθεση για τη Θεραπεία Ζεύγους είναι να έχετε αποδεχτεί και οι δύο (έστω κι αν ο ένας το πιστεύει περισσότερο από τον άλλον) πως η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Ψυχοθεραπεύτρια, σε θέματα σχέσεων, ίσως σας βοηθούσε να βρείτε νέους τρόπους συνεργασίας και συνεννόησης.

Η πρώτη συνάντηση στη Θεραπεία Ζεύγους έχει διάρκεια 1,5 ώρα, όπου στο τέλος καθορίζονται, κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας / Ψυχοθεραπεύτρια, η συχνότητα και η διάρκεια των επόμενων ραντεβού.

Σημειώνεται πως ενώ το ιδανικό είναι, όταν υπάρχουν προβλήματα στη συντροφική σχέση, να συμμετέχουν και τα δύο μέλη. Υπάρχει πάντα η επιλογή της ατομικής θεραπείας όταν κάποιος από τους δύο αρνείται.