Σεμινάρια Εμψύχωσης & Αυτογνωσίας

Σεμινάρια Αυτογνωσίας

Τα Σεμινάρια Αυτογνωσίας είναι ομαδικές αυτοτελείς συναντήσεις, όπου δε χρειάζεται να πεις πολλά για την ιστορία σου.

Η Τέχνη στην ευρύτερη μορφή της γίνεται μέσο αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης. Χρησιμοποιούμε εργαλεία της Τέχνης όπως είναι: μία ιστορία, ένα παραμύθι, ένα ποίημα, ζωγραφική με διάφορα υλικά, ή ακόμη και η δημιουργική γραφή,  μπορούν να λειτουργήσουν ως ερεθίσματα προσωπικής διερεύνησης και συνειδητοποίησης.

Μερικά κομμάτια πλαστελίνης, γίνονται άνθρωποι που συναντιούνται και μέσα από τα όσα αφηγείται ο καθένας, συνθέτουν μια ιστορία κοινή.  Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι συμμετέχοντες συνειδητοποιούν τον τρόπο που επικοινωνούν ή συνεργάζονται και πού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Στα Σεμινάρια Αυτογνωσίας μέσα από κατάλληλες ασκήσεις, φαντασία και βιωματική επεξεργασία μπορείς να πάρεις, αβίαστα, πληροφορίες για σένα και τον τρόπο που σχετίζεσαι. Πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν στη ζωή σου και θα σε ξεμπλοκάρουν.

Η αξιοποίηση της τέχνης στα σεμινάρια μας, εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο θεωρητικό πλαίσιο, αυτό της Εμψύχωσης.

Στα Σεμινάρια Αυτογνωσίας γινόμαστε Εμψυχωτές λοιπόν… Το έχουμε κάνει ξανά, όταν ήμασταν παιδιά. Όταν πήραμε μια κούκλα και παίξαμε μαζί της ή όταν πήραμε ένα τρενάκι, «επιβιβαστήκαμε» σε αυτό και ταξιδέψαμε Ένα α-ψυχο παιχνίδι, έπαιρνε «ζωή» και ζωντάνευε. Γινόταν μέσο έκφρασης και μέσω αυτού χωρίς να το συνειδητοποιούμε, ως παιδιά, μαθαίναμε να κοινωνικοποιούμαστε, να εκφράζουμε συναισθήματα, να μπαίνουμε στις θέσεις των άλλων προσώπων, να επικοινωνούμε.

Αυτό είναι Εμψύχωση – παίρνεις κάτι α-ψυχο και του δίνεις ζωή-πνοή.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους γύρω σου, να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου, να ανακαλύψει νέους δρόμους έκφρασης των συναισθημάτων σου, να καλλιεργήσεις νέους τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών σου, τα Σεμινάρια Αυτογνωσίας σού δίνουν αυτήν την ευκαιρία.