Σεμινάρια Εμψύχωσης & Αυτογνωσίας

Σεμινάρια Αυτογνωσίας

Τα Σεμινάρια Αυτογνωσίας είναι ομαδικές αυτοτελείς συναντήσεις όπου χρησιμοποιείται η Εμψύχωση και η Τέχνη στην ευρύτερη μορφή της ως ένας εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας, επεξεργασίας και διερεύνησης του εσωτερικού κόσμου των συμμετεχόντων.

Ενδεικτική θεματολογία

  • Η θέση του Πατέρα στην οικογένεια
  • Μητρότητα
  • Άντρας & Γυναίκα: Η ένωσή τους
  • Δίνω φωνή στο Παιδί μέσα μου
  • Διαχείριση βασικών συναισθημάτων: Θυμός, Θλίψη, Φόβος, Χαρά

Σε ένα Σεμινάριο Αυτογνωσίας, η τέχνη γίνεται μέσο αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης. Αξιοποιούνται διάφορα εργαλεία όπως μια ιστορία, ένα παραμύθι, ένα ποίημα, ζωγραφική με διάφορα υλικά, ή ακόμη και η δημιουργική γραφή ως ερεθίσματα προσωπικής διερεύνησης και συνειδητοποίησης. Στα σεμινάρια αυτά η τέχνη γίνεται ένα ασφαλές σπίτι μέσα στο οποίο γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Για παράδειγμα μερικά κομμάτια πλαστελίνης γίνονται άνθρωποι που συναντιούνται και μέσα από τα όσα αφηγείται ο καθένας, συνθέτουν μια ιστορία κοινή. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι συμμετέχοντες συνειδητοποιούν τον τρόπο που επικοινωνούν ή συνεργάζονται και πού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Οι βιωμένες εμπειρίες στις ομαδικές αυτές συναντήσεις γίνονται αφορμή συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. Κατά αυτόν τον τρόπο αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε, να ανακαλύπτουμε και να ανα-δημιουργούμε βιωματικά μία νέα πραγματικότητα, μία νέα εικόνα εαυτού.

Η συμμετοχή στα Σεμινάρια Αυτογνωσίας δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες:

  • να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τους γύρω τους
  • να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους
  • να ανακαλύψουν νέους δρόμους έκφρασης των συναισθημάτων τους
  • να καλλιεργήσουν νέους τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών τους.

Η βιωματική διαδικασία εμπλέκει και κινητοποιεί το ανθρώπινο σώμα, προϋποθέτει κίνηση, προκαλεί τη συμμετοχή, διευκολύνει την αυθεντική και ελεύθερη επικοινωνία, με σκοπό τη διερεύνηση της προσωπικής ταυτότητας, η οποία είναι η αφετηρία για τη δημιουργία σκέψεων, τη βίωση συναισθημάτων, την έκφραση των συγκινήσεων.

Η διάρκεια των σεμιναρίων αυτών είναι τρίωρες συναντήσεις. Σημειώνεται πως σε αυτή την υπηρεσία υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής και μέσω Skype.

Αυτό είναι Εμψύχωση – παίρνεις κάτι α-ψυχο και του δίνεις ζωή-πνοή.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους γύρω σου, να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου, να ανακαλύψει νέους δρόμους έκφρασης των συναισθημάτων σου, να καλλιεργήσεις νέους τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών σου, τα Σεμινάρια Αυτογνωσίας σού δίνουν αυτήν την ευκαιρία.