Ατομική Θεραπεία

Ψυχοθεραπεία

Όταν κάποιος σκέφτεται να επισκεφθεί μια ψυχοθεραπεύτρια, η ψυχοθεραπεία είναι συνήθως η εικόνα που σχηματίζεται νοερά στο μυαλό του. Φαντάζεται ο σύμβουλος ψυχικής υγείας να κάθεται απέναντι και εκείνος να μοιράζεται τα προβλήματά του.

Τι δυσκολίες μπορεί να συναντά ένας άνθρωπος και παρ’ όλες τις προσπάθειες του να μην αλλάζει κάτι στη ζωή του;

  • Υπάρχουν διαφορές και συγκρούσεις με τον/ τη σύντροφό του;
  • Έχει χωρίσει κι αυτό του έχει ανατρέψει όλη τη ζωή;
  • Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παιδί/ τα παιδιά του;
  • Βιώνει μοναξιά;
  • Έχει «χάσει» έναν άνθρωπο που αγάπησε πολύ και είναι για καιρό σε μια κατάσταση πόνου και θλίψης;
  • Υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που του έχουν πει ότι οφείλεται στο άγχος;
  • Υπάρχουν διατροφικές δυσκολίες;
  • Βρίσκεται για καιρό σε μια κατάσταση βαριάς θλίψης, αδράνειας και μοιάζει τίποτα να μην έχει νόημα;

Στην ψυχοθεραπεία, μέσα από την πρόσωπο-με-πρόσωπο επαφή με την ψυχοθεραπεύτρια, μπορεί αυτός ο άνθρωπος να αναγνωρίσει και να συνειδητοποιήσει τα εμπόδια που τον κρατάνε μακριά από αυτά που θα ήθελε να ζήσει. Η ψυχοθεραπεία είναι στην πραγματικότητα μια διορθωτική εμπειρία, η οποία απελευθερώνει από εσωτερικές εμπλοκές, αναδεικνύει δυσλειτουργικά πρότυπα συμπεριφοράς, επισημαίνει επιλογές ή αποφάσεις που έχουν έναν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα, και ενθαρρύνει εκείνες τις αλλαγές που διευκολύνουν τη ζωή αυτού του ανθρώπου στον τρόπο που σχετίζεται και συμπεριφέρεται.

Στο Anima Life Center, στην ψυχοθεραπεία παράλληλα με τη συζήτηση αξιοποιούνται κάποιες φορές μέσα και εργαλεία από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης. Η Εμψύχωση, μια μέθοδος όπου η ζωγραφική, το γρήγορο σχέδιο, ασκήσεις δημιουργικής γραφής, παιχνίδια ρόλων – όταν χρειάζονται – εφαρμόζεται σε συνδυασμό με τις αρχές της συστημικής οικογενειακής θεραπείας.

Συνήθως οι συνεδρίες γίνονται σε εβδομαδιαία βάση κι έχουν διάρκεια 1 ώρα. Σε περίπτωση που υπάρχουν λόγοι που κάνουν δύσκολη την εβδομαδιαία συχνότητα, οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται ανά δεκαπενθήμερο, στον χώρο μας στη Νέα Ερυθραία, όρια με Κηφισιά. Παράλληλα, όταν οι συνθήκες κάνουν την από κοντά συνάντηση δύσκολη, υπάρχει η επιλογή συνεδρίας μέσω διαδικτύου – skype, viber.