Η Συστημική Αναπαράσταση, μέθοδος συμβουλευτικής ή/και θεραπευτικής παρέμβασης, συμβάλλει στην επεξεργασία και επίλυση θεμάτων που μας απασχολούν: συμπτώματα, συγκρούσεις, διλήμματα, επαναλαμβανόμενα πρότυπα συμπεριφορών, κλπ.

 Η Συστημική Αναπαράσταση βασίζεται σε ένα βιωματικό δρώμενο, το οποίο εφαρμόζεται κυρίως σε ανοιχτές ομάδες. Συγκεκριμένα, ένα μέλος έχει ένα θέμα που θέλει να διερευνήσει και να λύσει. Αρχικά, περιγράφει συνοπτικά αυτό που το απασχολεί. Στη συνέχεια επιλέγει, τυχαία, μέλη από την ομάδα όσων παρευρίσκονται για να εκπροσωπήσουν πρόσωπα ή στοιχεία που σχετίζονται με το θέμα του και τους τοποθετεί στο πεδίο-χώρο που βρίσκεται μπροστά τους. Το μέλος αυτό, από θέση παρατηρητή, παρακολουθεί τη δράση που εξελίσσεται: Οι εκπρόσωποι με την καθοδήγηση της συντονίστριας καλούνται αρχικά να παρατηρήσουν αν εντοπίζουν κάποιου είδους σωματική ένταση ή αν έχουν κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα, καθώς επίσης αν και το πώς σχετίζονται με τους υπόλοιπους εκπροσώπους.

Κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας, κρυφές και απρόσμενες  δυναμικές  που λειτουργούν έτσι κι αλλιώς εντός του συστήματος αποκαλύπτονται και αντιμετωπίζονται. Αυτό που συμβαίνει επιτρέπει στον άνθρωπο που εξετάζει το θέμα του να έχει μια κατανοητή και καθησυχαστική εικόνα ολόκληρης της κατάστασης.

 

Η Συστημική Αναπαράσταση ωφελεί τόσο τους ενδιαφερόμενους, όσο και τους εκπροσώπους. Κάθε συνάντηση δίνει “καρπούς”. Κάθε μέλος φεύγει έχοντας πάρει αισθήσεις, συνειδητοποιήσεις, βιωματικές εικόνες που τον οδηγούν σε νέες οπτικές και, βαθμιαία, συμπεριφορές στην καθημερινότητά του και στις αλληλεπιδράσεις του.

 

Η συμμετοχή σε Εργαστήρι Συστημικής Αναπαράστασης

Δίνεται η δυνατότητα δύο ειδών συμμετοχής: ως ενδιαφερόμενος/η και/ή ως εκπρόσωπος.

Ο/Η  ενδιαφερόμενος/η επεξεργάζεται μέσω αναπαράστασης όποιο θέμα τον απασχολεί.

Ο/Η εκπρόσωπος: Πρόσωπα ή στοιχεία σχετικά με το αίτημα που έχει υποβάλει ο/η ενδιαφερόμενος αναπαριστούνται από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Έχει φανερωθεί πλέον πως μέσω της εκπροσώπησης, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με δικά τους κομμάτια που συνδέονται με ό,τι καλούνται να εκπροσωπήσουν.

Μέρα & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, 4.00μμ-7.00μμ

Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής, καλέστε στο 6977607177.

Λόγω covid ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και ισχύουν συγκεκριμένα ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για όλους μας. Είμαι στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσω σε σχέση με αυτά.

Αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία και να δοκιμάσετε αυτόν τον διαφορετικό τρόπο λύσης των θεμάτων που σας δυσκολεύουν, φροντίστε έγκαιρα για τη συμμετοχή σας.